Aktiviraj pristupačnost
Operativni program za pomorstvo i ribarstvoEuropski strukturni i investicijski fondovi

"Ruka ruci"

"Ruka ruci"


Projekt „Ruka ruci“ financiran je 100 % - tnom iznosu u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

 

Nositelj projekta je Općina Gradac, a partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Regionalni ured Split i Centar za socijalnu skrb Makarska.

 

Ovaj projekt će osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena u Općini Gradac (s naglaskom na starije od 50 godina) s nižom razinom obrazovanja što će ublažiti posljedice nezaposlenosti i rizika od siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

 

Putem projekta zaposlit će se 8 nezaposlenih žena s naglaskom na starije od 50 godina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Gradac koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih, a koje će u sklopu projekta biti educirane i zaposlene u svrhu potpore i podrške za 48 krajnjih korisnika (starije osobe).Također će se kroz projekt osposobljavati u različitim područjima ( ovisno o interesu) kako bi i nakon provedbe projekta bile konkurentne na tržištu rada uz mogućnost samozapošljavanja.

 

Osmišljavanjem dugoročnih mjera za zapošljavanje ciljne skupine spriječit će se institucionalno zbrinjavanje starijih i nemoćnih osoba pružanjem pomoći i njege u njihovom vlastitom domu, ali i doprinijeti deinstitucionalizaciji smještenih osoba stvaranjem uvjeta za njihov povratak u vlastiti dom uz osiguranu potrebnu pomoć i njegu za samostalan život.

 

Ukupna vrijednost projekta: 742.840,00 kn
Iznos koji financira EU: 742.840,00 kn
Razdoblje provedbe projekta: 07/2020- 11/2021
Kontakt osoba: Iva Vujčić
Kontakt broj: 021/ 697-601
e-mail: fondovi@opcinagradac.hr


Pošaljite nam upit

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.