Aktiviraj pristupačnost
Operativni program za pomorstvo i ribarstvoEuropski strukturni i investicijski fondovi

Turizam

Turizam


Početkom prošlog stoljeća, prije više od stotinu godina, otvaranje jednog objekta- gračkog hotela Lavčenj - označilo je početak bavljenja turizmom na ovom prostoru. O tada do danas, traje ta neprekidna nit, koja čvrsto vezuje sve dionike- hotelijere, ugostitelje, privatne iznajmljivače, trgovce, sezonske radnike... Nije turizam uvijek bio ono što je danas- najvažnije i potpuno dominantna gospodarska djelatnost u našoj općini. Na početku, kojeg smo spomenuli, bio je to pionirski pokušaj stvaranja neke nove vrijednosti. Dugo poslije, u vremenima jugoslavenskog socijalizma, turizam je postao važna socijalna poluga – važan izvor prihoda domicilnom stanovništvu, a u isto vrijeme prigoda najširim radničkim slojevima za jeftino ljetovanje.

 

Danas, turizam predstavlja daleko najvažniju gospodarsku granu, i gotovo jedini ozbiljan izvor prihoda domaćem stanovništu. Svaka sezona predstavlja ujedno i novi iskorak ka sustizanju onih koji su odavno ispred nas. Rivijera Gradac je u ovom trenutku četvrta najveća destinacija u našoj županiji, sa preko 700 tisuća noćenja u sezoni. Dvije turističke zajednice (TZ Gradac i TZ Drvenik) garancija su dobrih rezultata i u budućnosti. Desetak hotela, tridesetak restorana, pedesetak caffe barova, igraonice za djecu, šetnice uz more, kulturno ljeto i mnogo drugog- dio su bogate ponude naše destinacije. Njeno brandiranje jedan je od preduvjeta daljneg rasta i turističkog razvoja.

 

Zadaća Općine Gradac je pružiti podršku industriji turizma- od napora Vlastitog pogona za potpunom čistoćom našeg okoliša, preko odluka Općinskog vijeća kojima ćemo stvoriti kvalitetniju osnovu njenog funkcioniranja, pa do promocije naše destinacije i ovim putem.

 

U prilogu donosimo kontakt - podatke svih relevantnih sudionika turističkog života naše općine.

 

 

Turistička zajednica općine Gradac

Stjepana Radića 3

HR - 21 330 Gradac, Hrvatska

Tel / fax: +385 (0)21 697 511

Web: www.gradac.hr

E-mail: info@gradac.hr

 

Turistička zajednica mjesta Drvenik

Donja vala 241

HR - 21 333 Drvenik, Hrvatska

Tel: +385 (0)21 628 200

Fax: +385 (0)21 628 222

Web: www.drvenik.hr

E-mail: info@drvenik.hr


Pošaljite nam upit

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.