Aktiviraj pristupačnost
Operativni program za pomorstvo i ribarstvoEuropski strukturni i investicijski fondovi

"GRADAC za mlade obitelji"

"GRADAC za mlade obitelji"

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog Fonda.

Općina Gradac nositelj je projekta „GRADAC za mlade obitelji”, a koji je financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Partner projekta je Dječji vrtić Gradac.

Cilj projekta je unapređenje usluge ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja što će se postići produljenjem rada vrtića i integriranjem dodatnih programa u redovan program vrtića. Ove mjere i usluge zadovoljit će potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi.

Projekt raje ukupno 30 mjeseci, te je putem projekta omogućen 10-satni boravak djece u vrtiću uz uvođenje dodatnih programa (engleski jezik, sportski program i glazbeni program) koji su besplatni za svu djecu bez obzira da li su uključeni u 10-satni boravak ili ne. Putem projekta zaposlit će se 5 novih osoba, dvije odgojiteljice i tri stručna suradnika. Dosada je u Dječjem vrtiću "Gradac" postojao samo 6-satni boravak djece, tj.radno vrijeme je bilo do 13h te smo ovim projektom omogućili rad vrtića do 17h što je od velike važnosti za mlade obitelji iz Općine Gradac. Jedna od projektnih aktivnosti je i opremanje vrtića didaktičkim igračkama, namještajem, opremom za kuhinju itd.

Očekivani rezultati projekta su podizanje sadržajne kvalitete usluge u Dječjem vrtiću uvođenjem posebnih programa, ali i adekvatno opremanje prostora za odvijanje razvijenih programa.

Ukupna vrijednost projekta: 1.183.690,70 HRK
Iznos koji financira EU: 1.183.690,70 HRK
Razdoblje provedbe projekta: 17.srpnja 2018. – 17. siječnja 2021.
Kontakt osoba: Iva Vujčić (+385 (0)21 697-601 )

 

Održana početna konferencija projekta


Dana 17. listopada 2018. g. u novobnovljenim prostorijama Dječjeg vrtića „Gradac“ održala se  početna konferencija projekta „Gradac za mlade obitelji“ na kojoj su uz načelnika Općine Gradac Matka Burića sudjelovali i voditeljica projekta Iva Vujčić, stručni suradnik u Odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Ante Radovčić te ravnateljica vrtića Dražena Radonić. Na konferenciji su predstavljene aktivnosti projekta koji je 100 % sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ u iznosu od 1.183.690,70 kn. Projekt traje ukupno 30 mjeseci,  od 17. srpnja 2018. – 17. siječnja 2021. g. te je putem projekta omogućen 10-satni boravak djece u vrtiću uz uvođenje dodatnih programa (engleski jezik, sportski program i glazbeni program) koji su besplatni za svu djecu bez obzira da li su uključeni u 10-satni boravak ili ne. Putem projekta zaposlit će se 5 novih osoba, dvije odgojiteljice i tri stručna suradnika. Dosada je u Dječjem vrtiću „Gradac“ postojao samo 6-satni boravak djece, tj. radno vrijeme je bilo do 13 h te smo ovim projektom omogućili  rad vrtića do 17 h što je od velike važnosti za mlade obitelji iz općine Gradac. Jedna od projektnih aktivnosti je i opremanje vrtića didaktičkim igračkama, namještajem, opremom za kuhinju itd.

Isto tako je predstavljen projekt uređenja 2. kata Dječjeg vrtića Gradac koji je sufinanciran sredstvima  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku obnovljen u iznosu od 139.809,00 kn. Ukupan iznos ulaganja za obnovu 2.kata  iznosi 296.075,00 kn, ostatak je sufinancirala Općina Gradac.

Obnova 2. kata bila je preduvjet za provedbu 10- satnog programa najvećim dijelom zbog uređenja polivalentne dvorane koja  sada služi kao spavaonica te dvorana za odvijanje sportskog programa.

Uz polivaletnu dvoranu  dodatno smo uredili dvije sobe ( ured i prostorija za individualni rad s djecom), vešeraj, sanitarni čvor te ostavu.

Pošaljite nam upit

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.