03.02. 2020.

WIFI4EU: Besplatan bežični internet na području općine Gradac


 

WiFi4EU je inicijativa Europske Komisije kojom se osigurava visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za wi-fi na javnim prostorima, kao što su parkovi, trgovi, uprave, javne zgrade itd.

Na prvom natječaju u sklopu europske inicijative WiFi4EU, Općini Gradac dodijeljen je voucher vrijednosti od 15.000 eura. Dodijeljenim sufinanciranjem Općina Gradac je izgradila besplatnu bežičnu Internet mrežu na javnim prostorima.

Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava (Grant agreement) je sa Innovation and Networks Executive Agency (INEA) potpisan dana 19. prosinca 2018. godine. Općina Gradac 23. svibnja 2019. g. godine sklopila je ugovor o nabavi s Markoja d.o.o. u sklopu kojeg je izvršena isporuka WIFI opreme i instaliranje bežičnog interneta prema uvjetima  natječaja WIFI4EU.

Dana 23. siječnja 2020. godine pušten je u rad besplatni WIFI pristup internetu za sve građane i posjetitelje općine Gradac u okviru projekta WIFI4EU.

 

Besplatan internet dostupan je na deset lokacija u svih 5 naselja na području općine Gradac:

 

GRADAC

1. Trg Soline

2. Plaža Bošac

3. Obala (ispod cafee bar-a Retro i Pošte)

 

BRIST:

4. Plaža ispod hotela Riva

 

PODACA:

5. Trg Ante Starčevića (Studenac)

6. Viskovića Vala

 

ZAOSTROG:

7. Ulica Andrije Kačića Miošića (Park i trg)

 

DRVENIK:

8. Plaža Gornja Vala

9. Porat Donja Vala (Ured TZ-a Drvenik)

 

Provedbom ovog projekta pridonijet će se poboljšanju pristupa internetskim uslugama i povećati kvaliteta života u lokalnim zajednicama.