• Početna
  • .
  • Info
  • .
  • Novosti i obavijesti
  • .
  • Preuređena šetnica i plaža Bošac u Gradcu te postavljeni elementi za osobe sa smanjenom pokretljivošću
11.12. 2019.

Preuređena šetnica i plaža Bošac u Gradcu te postavljeni elementi za osobe sa smanjenom pokretljivošću


Općina Gradac završila je projekt preuređenja šetnice i plaže Bošac u Gradcu vrijedan 700.000,00 HRK. Projekt je sufinaciran sredstvima Ministarstva turizma u iznosu od 294.000,00 HRK te sredstvima Splitsko-dlamatinske županije u iznosu od 100.000,00 HRK. Projekt obuhvaća preuređnje, tj. opločavanje ukupno 650 m2 šetnice te uvođenje novih sadržaja za korisnike plaže. Jedna od projektnih aktivnosti je postavljanje lifta za osobe s invaliditetom koji će omogućiti osobama sa smanjenom pokretljivošću mogućnost ulaska u more, što dosad na području cijele općine Gradac, a ni šire nije bilo moguće.

Isto tako ćemo prilagoditi pristup mulu da se može doći s kolicima, kako bi osobe sa smanjenom pokretljivošću mogle nesmetano koristiti plažu i  njene sadržaje. Općina Gradac i nakon ovog projekta nastavlja ulagati sredstva u prilagođavanje sadržaja osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću pa je tako u tijeku preuređenje šetnice i plaže Gornja Vala u Drveniku na kojoj će se između ostalog postaviti vanjsko vježbalište sa spravama prilagođenim osobama u invalidskim kolicima. Navedeni projekt će se sufinancirati sredstvima Splitsko-dalmatinske županije u iznosu od 100.000,00 HRK te Ministarstva turizma u iznosu od 340.000,00 HRK.

Na plaži Bošac postavljen je pametan koš za smeće (Big belly), plažna knjižnica, dalmatinska WC kučica te klupe za odmor. Ovaj projekt značajan je za cijelo područje općine, pogotovo mjesta Gradac jer će se modernizacijom šetnice i plaže, prilagođavanjem plaže osobama sa smanjenom pokretljivošću utjecati na povećanje kvalitete turističke ponude te ekonomske i društvene razvijenosti općine Gradac.